Incasso

Onze kennis van incasso’s hebben we in de praktijk opgedaan. Door 7 jaar als jurist bij een gerechtsdeurwaarderskantoor te werken, 5 jaar zelf incassotrajecten te doen en je ogen en oren goed open te houden.

Daardoor ook pakken wij incassotrajecten heel pragmatisch aan. Niet direct naar de rechter stappen. Eerst aanmanen, bellen en onderzoek doen naar de vermogenspositie van de debiteur. Kijken of het zin heeft om vonnis te halen. Want dat is het moment waarop de meter echt gaat lopen. Blijkt het alleen maar kommer en kwel te zijn? Dan kan je beter afboeken. De kosten die je maakt krijg je immers nooit terug.

Slim omgaan met kosten

Bent u het niet eens met de tegenpartij? Dan stellen we samen een verweer op. We schatten in of er betaald gaat worden. Is dat niet het geval? Dan gaan we mogelijk schikken, procederen of we boeken af. Hangt helemaal van de situatie af. Een situatie die wij kunnen overzien en waarover wij adviseren.

Wanneer loont het de moeite om bij ons aan te kloppen? Dat is op voorhand niet te voorspellen. Soms kan een incasso van € 100,- al succesvol zijn. Een van € 1000,- niet. Om wat voor bedrag het ook gaat: we kijken altijd waar de risico’s liggen en of het op de een of andere manier ook goedkoper kan. Want daar gaat het uiteindelijk om: slim omgaan met de kosten. Cliënten krijgen dan ook bij iedere stap een slim advies wat verstandig is om te doen. Dat kan betekenen ofwel schikken of een betalingsregeling aanvaarden of procederen. En bij iedere stap krijg je opnieuw een advies. Want een mooi vonnis krijgen is één ding. Belangrijker is dat je je geld krijgt. Daar hebben we ervaring mee. En daardoor kunnen we als geen ander advies geven over de risico’s.