Aanbod algemene voorwaarden

Om geïnteresseerden op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen verspreidt Qualitas Juridische Dienstverlening van tijd tot tijd een nieuwsbrief. In een van de vorige nieuwsbrieven hebben we aangeboden om tegen een vast laag bedrag de algemene voorwaarden te laten controleren. De mooiste reactie die we daarop hebben gekregen is de volgende: “Ik meende mijn voorwaarden op orde te hebben, omdat ik ze van een brancheorganisatie heb overgenomen. Marcel attendeerde mij op het feit dat ik af en toe een derde partij inschakel die voor mij werkzaamheden verricht en dat mij dat veel geld zou kunnen kosten als die partij slecht werk zou leveren. Ik wist niet dat ik mijn aansprakelijkheid kon beperken of dat ik juist de schade volledig op de derde kon verhalen. En laat er zich nou zo’n situatie voordoen, direct na het aanpassen van mijn algemene voorwaarden! De schade die voortvloeide uit het werk van mijn toeleverancier kon ik nu gelukkig op hem afwentelen. En heel eerlijk: het was een forse claim. Mijn toeleverancier is gelukkig een grote partij die goed verzekerd is. Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als ik dit niet goed had geregeld. In het ergste geval had dit zelfs mijn faillissement kunnen betekenen.”


Terug naar nieuwsarchief